Porţii: 4
Timp de preparare: 45 de minute
Ingrediente:
- 8 clătite
- 1,5 kilograme de mere
- 2 linguri de unt
- 4-8 linguri de zahăr (în funcţie de dulceaţa merelor şi de gusturi)
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 linguriţă scortisoara rasă
- Preparaţi clătitele conform reţetei de aici.Adaugaţi în aluatul clasic de clătite 2 linguri de zahăr pudră, esenţă de vanilie şi de rom, pentru o foaie de clătită aromată.
- Curăţaţi merele şi îndepărtaţi-le cotorul.
- Treceţi merele prin răzătoarea mare.
- Stropiţi merele imediat cu zeamă de lămâie şi amestecaţi bine.Zeama de lămâie va preveni oxidarea (înnegrirea) merelor.
- Topiţi untul într-o tigaie.
- Adăugaţi merele şi rumeniţi-le bine, la foc mic, amestecând din când în când până merele se înmoaie şi zeama se evaporă.
- Adăugaţi zahăr după gust, amestecaţi şi adăugaţi scorţişoara.
- Lăsaţi amestecul de măr să se răcească.
- Umpleţi clătitele cu amestecul de măr (2 clătite per porţie).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu